Limbo

Вижте това филмче, всичко останало ще е просто преразказ:

http://www.limbogame.org/

Видяхте ли го? Като цяло за Limbo не се знае почти нищо, освен това, което виждате на картинките и във филмчето, към което ви давам път. Хората побързаха да сравнят играта с Another World, както заради геймплея, така и заради въздействащата атмосфера на изгубеност в този странен свят. Графичният стил е издържан в черно и бяло – явно тази тенденция е все по-често срещана (например наскоро гледах една френска компютърна анимация – Ренесанс – която впечатляваше именно по подобен начин с визуалния си стил.)

Limbo смайва и с динамичната си обстановка – въртящи се в реално време механизми и преобръщащи се помещения, променлива гравитация и т.н. Още по-смайващ е анимационния модел, който позволява на момченцето да се хързулва, захваща, набира и реагира адекватно на постоянно променящия се околен свят.

Искрено се надявам, че Limbo ще има разчупен и разклонен level design, иначе всички тези прекрасни идеи, вплетени в играта, ще са отишли напразно. Едно е сигурно: за тази година вече очаквам четири игри – Metronome, Portal, Drawn to be Alive и Limbo.

Advertisements

1 Response to “Limbo”


  1. 1 Severn март 6, 2007 в 10:57 pm

    „(..) атмосфера на изгубеност в този странен свят. “ Напомня ми някак на чистото чувство, което изпитва всяко човешко същество, способно да добие от птичи поглед по-обхващаща представа за цялата картина на живота.Всеки е крехък.Тук това е по-ясно осезаемо, заради засиления контраст на много нива. От една страна това, че човечето е изградено от безкрайно по-уязвима материя в сравнение със зъбните колела.От друга страна – материята, металът вдъхва чувство за стабилност и студенина. Пък всеко дете е топло късче живот. И последно – цветът, ч/б – контрасти.Спомням си нещо, което веднъж беше казал относно крехкостта.: В моменти на нестабилност усещането се засилва.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
Страници

Advertisements

%d bloggers like this: